Malaga Spanje IMG 3907 scaled

Alcazaba Malaga Spanje

Zeg je Malaga, dan zeg je Alcazaba. Een citytrip naar Malaga is niet compleet zonder het Moors fort en paleis. Maak je geen zorgen dat je Alcazaba Malaga mist want het ligt midden in het hart van Malaga, dicht bij de haven en het historische centrum van de stad. Het is gebouwd in de 11e eeuw en was oorspronkelijk een verdedigingswerk om de stad te beschermen tegen invallen.

Alcazaba Malaga
Alcazaba Malaga

Betekenis Alcazaba Malaga

Het complex bestaat uit twee delen: het fort en het paleis. Het fort heeft een indrukwekkende ingangspoort en een aantal verdedigingstorens die de stad bewaakten. Het paleis is prachtig gedecoreerd en heeft een aantal mooie binnenplaatsen, tuinen en fonteinen.

Een van de hoogtepunten van een bezoek aan de Alcazaba is het uitzicht op de stad en de zee vanaf de top van het fort. Er is ook een museum binnenin het complex waar bezoekers meer te weten kunnen komen over de geschiedenis van de Alcazaba en de Moorse invloed in Malaga.

De Alcazaba Malaga is een populaire attractie in en kan druk worden tijdens de piekuren, vooral in de zomermaanden. Het is geopend voor bezoekers van dinsdag tot en met zondag en gesloten op maandag. Het is een must-see attractie voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis en het erfgoed van Malaga en Andalusië.

Heb je vragen over Alcazaba Malaga of wil je iets met ons delen? Laat dan een reactie achter onder dit artikel.

Gracias y adiós

Natascha

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *