Malaga Spanje IMG 5921 scaled

El palo malaga

El Palo Malaga is gelegen ten oosten van het stadscentrum langs de kustlijn. Oorspronkelijk een vissersdorp, El Palo heeft zijn traditionele charme en karakter weten te behouden ondanks de groei en ontwikkeling van de stad.

De wijk staat bekend om zijn lange promenade (Paseo Marítimo) en stranden, zoals Playa de El Palo en Playa de Las Acacias, die populair zijn bij zowel lokale bewoners als toeristen. Langs de promenade vind je tal van chiringuitos (strandbars) waar je kunt genieten van verse zeevruchten en traditionele gerechten, zoals espetos de sardinas (sardines op een spies gegrild boven een open vuur).

In El Palo vind je ook lokale markten, winkels en een authentieke sfeer die je een goed beeld geeft van het dagelijks leven in Málaga. De wijk biedt een meer ontspannen en rustige omgeving in vergelijking met het drukke stadscentrum, waardoor het een aantrekkelijke plek is voor diegenen die op zoek zijn naar een meer authentieke ervaring aan de Costa del Sol.

De verbinding met het stadscentrum van Málaga is goed, met regelmatige busdiensten en een relatief korte autorit. Dit maakt El Palo een ideale locatie om te verblijven als je de drukte van het stadscentrum wilt vermijden, maar toch gemakkelijk toegang wilt hebben tot de belangrijkste bezienswaardigheden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *