Malaga Spanje IMG 4605 scaled

Malaga Spanje bezienswaardigheden

Málaga, gelegen aan de Costa del Sol in het zuiden van Spanje, is een stad met een rijke geschiedenis en een levendige cultuur. Er zijn veel bezienswaardigheden die je tijdens je bezoek aan Málaga kunt verkennen. Hier zijn enkele van de topattracties:

 1. Alcazaba: Dit indrukwekkende Moorse fort is een van de best bewaarde in Spanje en biedt een prachtig uitzicht op de stad en de haven.
 2. Castillo de Gibralfaro: Gelegen op een heuvel met uitzicht op de stad, is dit kasteel een ander voorbeeld van Moorse architectuur en biedt het een spectaculair panoramisch uitzicht op Málaga.
 3. Kathedraal van Málaga: Deze prachtige Renaissance kathedraal, ook wel bekend als ‘La Manquita’, is een belangrijk monument in de stad en staat bekend om zijn indrukwekkende gevel en binnenkant.
 4. Romeins theater: Dit oude theater, gelegen aan de voet van de Alcazaba, dateert uit de 1e eeuw voor Christus en is een van de oudste monumenten in Málaga.
 5. Picasso Museum: Dit museum, gelegen in het Palacio de Buenavista, herbergt een uitgebreide collectie van de beroemde schilder Pablo Picasso, die in Málaga is geboren.
 6. Carmen Thyssen Museum: Dit museum is gewijd aan de 19e-eeuwse Spaanse schilderkunst en herbergt een belangrijke collectie van werken van kunstenaars zoals Sorolla, Zurbarán en Zuloaga.
 7. Centre Pompidou Málaga: De eerste dependance van het beroemde Centre Pompidou buiten Frankrijk is gevestigd in een opvallend glazen gebouw in de haven van Málaga en biedt tijdelijke exposities van hedendaagse kunst.
 8. CAC Málaga (Centro de Arte Contemporáneo): Dit museum voor hedendaagse kunst heeft zowel tijdelijke tentoonstellingen als een permanente collectie met werken van internationale en nationale kunstenaars.
 9. Atarazanas Markt: Deze levendige markt, gelegen in een gerestaureerd 19e-eeuws gebouw, is een geweldige plek om verse producten, lokale specialiteiten en ambachten te vinden.
 10. La Malagueta stierengevechtenarena: Deze historische arena is een van de meest iconische bezienswaardigheden van Málaga en biedt rondleidingen om meer te weten te komen over de geschiedenis en de traditie van het stierenvechten.
 11. Stranden: Geniet van de zon en het zand op de prachtige stranden van Málaga, zoals La Malagueta, La Caleta en Pedregalejo.
 12. Jardín Botánico La Concepción: Deze prachtige botanische tuin, gelegen net buiten het stadscentrum, herbergt een indrukwekkende verzameling tropische en subtropische planten.

Dit zijn slechts enkele van de vele bezienswaardigheden die Málaga te bieden heeft. Ver

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *