Malaga Spanje IMG 4780 scaled

De 7 Mooiste pleinen van Malaga Spanje

Málaga heeft verschillende sfeervolle pleinen die de moeite waard zijn om te bezoeken. Dit zijn volgens ons de 7 mooiste pleinen van Malaga.

 1. Plaza de la Merced: Dit historische plein is een van de grootste en meest levendige pleinen in Málaga. Het is omgeven door kleurrijke gebouwen, bars en restaurants. In het midden van het plein vind je een monument ter ere van generaal Torrijos en het geboortehuis van Pablo Picasso.

  mooiste pleinen malaga
  mooiste pleinen malaga
 2. Plaza de la Constitución: Dit centrale plein is het hart van de stad en heeft een belangrijke historische en culturele betekenis. Het plein wordt omringd door prachtige gebouwen, winkels, cafés en restaurants. De Fuente de Génova, een mooie fontein, bevindt zich in het midden van het plein.
 3. Plaza del Obispo: Gelegen naast de kathedraal van Málaga, is dit charmante plein omgeven door indrukwekkende gebouwen, waaronder het bisschoppelijk paleis. Het plein biedt een prachtig uitzicht op de gevel van de kathedraal en is een geweldige plek om te ontspannen.
 4. Plaza de la Marina: Dit plein ligt aan de rand van de haven en biedt een prachtig uitzicht op de jachthaven en de zee. Het is een uitstekende plek om te genieten van een wandeling langs de promenade Muelle Uno, met zijn vele bars, restaurants en winkels.
 5. Plaza de Uncibay: Dit kleine plein ligt in het hart van het historische centrum en is omgeven door smalle straatjes, winkels, bars en restaurants. Het is een gezellige plek om te genieten van een drankje of een maaltijd op een van de terrassen.
 6. Plaza de los Flores (Plaza del Carbón): Dit kleine, schilderachtige plein staat bekend om zijn bloemenmarkt en ligt dicht bij de belangrijkste winkelstraat Calle Larios. Het is een geweldige plek om te genieten van een kopje koffie of een ijsje terwijl je de lokale sfeer opsnuift.
 7. Plaza del Siglo: Dit langwerpige plein wordt omgeven door historische gebouwen en is een uitstekende plek om te ontspannen en te genieten van de architectuur. Het plein ligt dicht bij het Romeinse theater en de Alcazaba.

Deze pleinen zijn slechts enkele van de vele mooie plekken in Málaga waar je kunt genieten van de lokale cultuur, architectuur en sfeer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *