Malaga Spanje IMG 4601 scaled

Wat is leuker Sevilla of Málaga?

Wij vinden uiteraard Malaga maar het mooie is dat je niet hoeft te kiezen! Vanuit Malaga kun je namelijk eenvoudig met de hoge snelheidstrein (AVE) naar Sevilla. En daarna uiteraard weer terug naar de mooiste stad van Andalusië Malaga, Toch willen we je de hotspots van Sevilla niet onthouden.

Hieronder enkele verschillen, en overeenkomsten tussen de twee steden:

  • Bezienswaardigheden: Sevilla heeft veel historische en culturele bezienswaardigheden, waaronder de kathedraal met de toren van Giralda, het Alcazar, het Plaza de España en de wijk Santa Cruz. Malaga heeft ook zijn eigen historische bezienswaardigheden, zoals het Alcazaba, het Gibralfaro kasteel, de kathedraal en het Picasso museum.
  • Sfeer: Sevilla heeft een meer traditionele en sfeervolle sfeer, met smalle straatjes, historische gebouwen en een bruisend nachtleven. Malaga heeft daarentegen een meer relaxte en moderne sfeer, met een levendige boulevard, stranden en een brede selectie aan restaurants en bars.
  • Lokale cultuur: Beide steden hebben een rijke lokale cultuur, maar Sevilla staat bekend om zijn flamencodansen, tapas en het jaarlijkse Feria de Abril festival. Malaga staat bekend om zijn zoete wijn, de Semana Santa processies en de feria de agosto.
  • Nabijheid van andere attracties: Sevilla ligt dichter bij andere belangrijke toeristische attracties in Andalusië, zoals Cordoba, Granada en de witte dorpen, terwijl Malaga een betere toegang heeft tot de stranden en de kustplaatsen in de regio.

Kortom, beide steden hebben hun eigen unieke charme en het hangt af van je persoonlijke voorkeuren en interesses welke stad je leuker vindt. Als je houdt van een traditionele en sfeervolle sfeer met veel historische bezienswaardigheden, dan is Sevilla wellicht meer geschikt voor jou. Als je meer van een moderne en ontspannen sfeer houdt met toegang tot stranden en een breed scala aan restaurants en bars, dan zou Malaga beter kunnen passen bij jouw wensen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *