Malaga Spanje IMG 5743 scaled

Nachtleven Malaga, de beste Clubs en HotSpots

Málaga heeft een levendig en bruisend nachtleven, met een scala aan bars, clubs en uitgaansgelegenheden die geschikt zijn voor verschillende smaken en leeftijdsgroepen.

Nachtleven Historisch Centrum Malaga

Enkele van de populaire uitgaansgelegenheden in het historische centrum zijn:

 • La Comedia: een levendige bar met een terras aan het plein Plaza de la Merced, waar je kunt genieten van live muziek en cocktails.
 • Sala Gold: een nachtclub met verschillende dansvloeren en muziekstijlen, variërend van reggaeton tot house.
 • Velvet Club: een stijlvolle nachtclub met een terras met uitzicht op de kathedraal, bekend om zijn elektronische muziek.

Nachtleven La Malagueta en El Limonar

nachtleven Malaga
nachtleven Malaga

Deze wijken, dicht bij het strand, bieden chique bars en clubs met een ontspannen sfeer.

La Malagueta en El Limonar zijn twee wijken in Málaga die bekend staan om hun rustige en chique sfeer, vooral tijdens de zomermaanden wanneer de stranden vol zijn en mensen op zoek zijn naar verkoeling in de avond. Er zijn enkele bars en restaurants die zich richten op de lokale bevolking en toeristen die op zoek zijn naar een meer ontspannen avondje uit. Enkele van de populaire uitgaansgelegenheden in deze wijken zijn:

 • Playa Padre: een strandclub in La Malagueta, waar je kunt genieten van live muziek en dansen op het zand.
 • Baños del Carmen: een gerenoveerde historische locatie aan de kust in El Limonar, met een bar en restaurant en een terras met uitzicht op zee.
 • Terraza Chinitas: een cocktailbar op het dak van een gebouw in La Malagueta, met een prachtig uitzicht op de stad en de zee.
 • Café de Paris: een stijlvolle cocktailbar en restaurant in La Malagueta, met een terras met uitzicht op het strand.

Deze wijken zijn over het algemeen meer geschikt voor een rustig avondje uit dan voor een wilde feestavond. Het nachtleven begint meestal wat vroeger dan in het historische centrum, maar gaat nog steeds door tot in de late uurtjes.

Nachtleven Plaza de la Merced

Plaza de la Merced: Dit levendige plein in het historische centrum is omgeven door bars en restaurants, waardoor het een populaire ontmoetingsplaats is voor zowel locals als toeristen. Je kunt genieten van een drankje op een van de terrassen of een van de nabijgelegen bars bezoeken.

Enkele van de populaire uitgaansgelegenheden op en rond het plein zijn:

 • La Comedia: een levendige bar met een terras aan het plein, waar je kunt genieten van live muziek en cocktails.
 • La Tranca: een traditionele Andalusische bar met een uitgebreide selectie van tapas en wijnen.
 • La Terraza de la Merced: een bar op het dak met uitzicht op het plein, ideaal voor een drankje na het diner.
 • El Pimpi: een historische bar en restaurant op loopafstand van het plein, bekend om zijn sherry-selectie en tapas.
 • La Botica de la Cerveza: een gezellige bierbar met een uitgebreide selectie van ambachtelijke bieren.

Nachtleven Soho

Waar Soho 30 jaren geleden nog een achterstandsbuurt was met veel criminaliteit, drugs en prostitutie is deze nu enorm hip. Deze opkomende wijk is een trendy en kunstzinnige plek met een scala aan bars en clubs. Soho is een opkomende wijk in Málaga die bekend staat om zijn hippe en artistieke sfeer, en het heeft ook een levendig nachtleven. Enkele van de populaire uitgaansgelegenheden in Soho zijn:

 1. ZZ Pub: een alternatieve bar met live muziek, poëzie-avonden en kunsttentoonstellingen.
 2. La Casa Invisible: een cultureel centrum met een bar, concerten, exposities en workshops, gelegen in een oud herenhuis.
 3. Sala Spectra: een nachtclub met verschillende dansvloeren en muziekstijlen, variërend van reggaeton tot house.
 4. Bodegas Quitapenas: een gezellige bar waar je kunt genieten van lokale wijnen en tapas, met live muziek op sommige avonden.

Het nachtleven in Soho is informeel en creatief, met een mix van lokale bevolking en internationale bezoekers. De meeste bars en clubs zijn open tot in de vroege uurtjes van de ochtend, vooral in het weekend. Het is ook mogelijk om te genieten van de straatkunst en kunstgalerijen in Soho tijdens een avondwandeling.

Nachtleven Huelin

Huelin is een wijk in Málaga die bekend staat om zijn stranden en vissersdorpssfeer. Het heeft ook een opkomende nachtscène, vooral in de zomermaanden. Enkele van de populaire uitgaansgelegenheden in Huelin zijn:

 • Muelle Uno: een promenade aan zee met verschillende bars en restaurants, perfect om te genieten van een drankje met uitzicht op zee.
 • Hawaii: een nachtclub met verschillende dansvloeren en muziekstijlen, gelegen aan het strand.
 • Sala Wengé: een muziekzaal en club met live optredens en feestavonden.
 • Fábrica Cruzcampo: een brouwerij en bar waar je verschillende soorten bier kunt proeven en kunt genieten van tapas.
 • La Fábrica del Soho: een alternatieve ruimte waar concerten, exposities en andere culturele evenementen plaatsvinden.

Het nachtleven in Huelin is informeler dan in andere delen van de stad, met een meer ontspannen en lokale sfeer. De meeste bars en clubs zijn open tot in de vroege uurtjes van de ochtend. In de zomermaanden kan het erg druk zijn, vooral in de weekenden en op feestdagen, dus het is aan te raden om vroeg te komen om een goede plek te bemachtigen

Nachtleven El Palo

El Palo is een wijk in Málaga die bekend staat om zijn vissersdorpssfeer en rustige stranden. Het nachtleven in El Palo is niet zo bruisend als in andere delen van de stad, maar er zijn nog steeds enkele leuke bars en restaurants om ’s avonds van te genieten. Enkele van de populaire uitgaansgelegenheden in El Palo zijn:

 • Chiringuito Antonio Martin: een strandbar met uitzicht op de zee, waar je kunt genieten van live muziek en drankjes.
 • La Coquette: een cocktailbar met een terras aan de kust, waar je kunt genieten van cocktails en tapas.
 • La Chancla: een chiringuito-restaurant gelegen aan het strand van El Palo, perfect om te genieten van verse vis en zeevruchten.
 • La Taberna del Pintxo: een tapasbar met een breed scala aan pintxos, kleine hapjes die op brood worden geserveerd.
 • La Perla de El Palo: een traditionele Andalusische bar waar je kunt genieten van lokale wijnen en tapas.

Het nachtleven in El Palo is meer geschikt voor een ontspannen avondje uit dan voor een wilde feestavond. De meeste bars en restaurants zijn open tot middernacht of iets later. Het is ook mogelijk om ’s avonds langs de kust te wandelen en te genieten van de rustige sfeer van de wijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *