MalagaSpanjeNLMalaga 2020 204

De 10 Beste Tapas Restaurants van Malaga Spanje, Goedkoop en Lekker

Zeg je Malaga, dan zeg je Tapas! Wij hebben de De 10 Beste Tapas Restaurants van Malaga voor je op een rij gezet. Tapas zijn kleine, smakelijke hapjes of porties gerechten die traditioneel worden geserveerd in Spaanse bars en restaurants. Het concept van tapas is ontstaan in Spanje en heeft zich verspreid naar andere delen van de wereld vanwege de heerlijke en gevarieerde smaken.

In een tapasrestaurant kun je meestal kiezen uit een uitgebreide selectie van tapas, variërend van koude tot warme gerechten. Enkele bekende voorbeelden van tapas zijn:

  • Patatas bravas: Gebakken aardappelen geserveerd met een pikante tomatensaus en aioli.
  • Albondigas: Spaanse gehaktballetjes in een tomatensaus.
  • Pimientos de Padrón: Kleine groene pepers gebakken in olijfolie en bestrooid met zeezout.
  • Tortilla Española: Een Spaanse omelet gemaakt van aardappelen en eieren.
  • Jamón ibérico: Gedroogde en gerijpte Iberische ham, vaak geserveerd op een stuk brood.
  • Calamares a la romana: Gefrituurde inktvisringen.
  • Gambas al ajillo: Garnalen gebakken in knoflookolie.

De 10 Beste Tapas Restaurants Van Malaga

et tintero malaga
et tintero malaga

Het concept van tapas is ontstaan als een sociale manier van eten, waarbij mensen verschillende kleine gerechten delen terwijl ze samen van hun maaltijd genieten. Het is gebruikelijk om in een tapasrestaurant verschillende tapas te bestellen en te delen met je tafelgenoten, zodat iedereen van verschillende smaken kan proeven.

Tapasrestaurants variëren in stijl en sfeer, van informele bars tot elegante eetgelegenheden. Het is een geweldige manier om de culinaire cultuur van Spanje te ervaren en te genieten van een gevarieerde en smakelijke maaltijd.

In Malaga zijn dit de Tapas Restaurants die zeker een bezoek waard zijn!

El Pimpi Tapas Malaga

El Pimpi Malaga is een iconisch tapasrestaurant in Malaga, bekend om zijn traditionele tapas en uitgebreide wijnkelder. Specialiteit: Espeto de Sardinas (gegrilde sardientjes). Openingstijden: Meestal van 12:00 uur tot laat in de avond. Prijzen: Tapas variëren meestal van €2 tot €5.

Los Gatos Tapas Malaga

Een populaire plek voor tapas in het centrum van Malaga. Specialiteit: Tortilla Española (Spaanse omelet) en jamón ibérico. Openingstijden: Meestal van 13:00 uur tot 16:30 uur en van 20:30 uur tot 23:30 uur. Prijzen: Tapas variëren meestal van €2 tot €5.

Antigua Casa de Guardia Tapas Malaga

Een historische taberna waar je kunt genieten van traditionele tapas en lokale wijnen. Specialiteit: Boquerones (gezouten ansjovis). Openingstijden: Meestal van 12:00 uur tot 15:00 uur en van 20:00 uur tot middernacht. Prijzen: Tapas variëren meestal van €2 tot €4.

Uvedoble Taberna Tapas Malaga

Een moderne en creatieve tapasbar met een verfijnde twist. Specialiteit: Inventieve tapas met een mix van traditionele en moderne ingrediënten. Openingstijden: Meestal van 13:30 uur tot 16:00 uur en van 20:30 uur tot 23:30 uur. Prijzen: Tapas variëren meestal van €3 tot €7.

El Tintero Tapas Malaga

Een uniek restaurant waar de tapas worden geserveerd via een veilingstijl. Specialiteit: Een verscheidenheid aan visgerechten. Openingstijden: Meestal van 13:00 uur tot 17:00 uur. Prijzen: De prijzen variëren afhankelijk van het bod tijdens de veiling.

La Tranca Tapas Malaga

Een gezellige en levendige tapasbar met een breed scala aan tapasopties. Specialiteit: Gekruide aardappelen met aioli. Openingstijden: Meestal van 13:00 uur tot 16:00 uur en van 20:00 uur tot 23:30 uur. Prijzen: Tapas variëren meestal van €2 tot €4.

El Tapeo de Cervantes Tapas Malaga

Een tapasrestaurant met een moderne twist op traditionele gerechten. Specialiteit: Gegrilde octopus en aubergine met honing. Openingstijden: Meestal van 13:00 uur tot 16:00 uur en van 20:30 uur tot 23:30 uur. Prijzen: Tapas variëren meestal van €3 tot €7.

El Meson de Cervantes Tapas Malaga

Een sfeervol restaurant dat bekend staat om zijn heerlijke tapas en vleesgerechten. Specialiteit: Iberische vleeswaren en kazen. Openingstijden: Meestal van 13:00 uur tot 16:00 uur en van 20:00 uur tot 23:30 uur. Prijzen: Tapas variëren meestal van €2 tot €6.

La Cosmopolita Tapas Malaga

Een historische tapasbar met een traditionele sfeer. Specialiteit: Chorizo in cider en gebakken aubergines. Openingstijden: Meestal van 13:00 uur tot 16:00 uur en van 20:00 uur tot 23:30 uur. Prijzen: Tapas variëren meestal van €2 tot €5.

La Moraga Tapas Malaga

Een moderne tapasbar met een fusion van smaken. Specialiteit: Zalm met soja-gember saus en truffelpasta. Openingstijden: Meestal van 13:00 uur tot 16:00 uur en van 20:00 uur tot 23:30 uur. Prijzen: Tapas variëren meestal van €3 tot €8.

Houd er rekening mee dat de openingstijden en prijzen kunnen variëren, afhankelijk van het seizoen en de huidige situatie. Het is altijd een goed idee om vooraf te reserveren en de meest actuele informatie te controleren voordat je een tapasrestaurant bezoekt. Geniet van het proeven van heerlijke tapas in Malaga!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *