MalagaSpanjeNLMalaga 2020 342

Monumenten van Malaga en hun Bijzonderheden

Hier is een overzicht van enkele van de belangrijkste Monumenten van Malaga, inclusief hun geschiedenis, bijzonderheden en locatie:

Alcazaba Malaga

– Geschiedenis: De Alcazaba is een Moors fort uit de 11e eeuw en diende als een vesting en paleis voor Moorse heersers. Het is een van de best bewaarde Arabische forten in Spanje.
– Bijzonderheden: Het complex heeft prachtige tuinen, patio’s en waterpartijen. Vanaf de muren van de Alcazaba heeft u een spectaculair uitzicht over de stad en de haven.
– Locatie: Calle Alcazabilla, 2, 29012 Málaga.

Gibralfaro Kasteel

– Geschiedenis: Het Gibralfaro Kasteel dateert uit de 14e eeuw en werd gebouwd op de resten van een oud Fenicisch fort. Het diende als een bolwerk om de Alcazaba te beschermen.
– Bijzonderheden: Het kasteel biedt een panoramisch uitzicht over Málaga en de Middellandse Zee. Het is ook beroemd om zijn strategische ligging en vestingwerken.
– Locatie: Camino Gibralfaro, 11, 29016 Málaga.

Kathedraal van Málaga

– Geschiedenis: De kathedraal van Málaga, ook wel bekend als “La Manquita”, werd gebouwd tussen de 16e en 18e eeuw in renaissancestijl op de plek van een voormalige moskee. De bouw duurde zo lang dat de kathedraal nooit voltooid is met een tweede toren, vandaar de bijnaam “La Manquita” (de eenarmige).
– Bijzonderheden: De kathedraal heeft een indrukwekkende gevel, een prachtig interieur met vele kapellen en kunstwerken, en een mix van architecturale stijlen, waaronder gotisch, renaissance en barok.
– Locatie: Calle Molina Lario, 9, 29015 Málaga.

Romeins theater

– Geschiedenis: Het Romeins theater van Málaga dateert uit de 1e eeuw na Christus en was oorspronkelijk gebouwd voor het houden van theatervoorstellingen en gladiatorengevechten.
– Bijzonderheden: Het theater werd herontdekt in 1951 en is nu een belangrijke archeologische site in de stad. Het is mogelijk om het theater te bezoeken en de oude overblijfselen te bewonderen.
– Locatie: Calle Alcazabilla, 8, 29012 Málaga.

Picasso Museum

– Geschiedenis: Het Picasso Museum is gewijd aan het leven en werk van de beroemde schilder Pablo Picasso, die in Málaga werd geboren.
– Bijzonderheden: Het museum herbergt een uitgebreide collectie van Picasso’s kunstwerken, waaronder schilderijen, tekeningen, beeldhouwwerken en keramiek.
– Locatie: Palacio de Buenavista, Calle San Agustín, 8, 29015 Málaga.

Palacio Episcopal

– Geschiedenis: Het Palacio Episcopal, of het Bisschoppelijk Paleis, dateert uit de 18e eeuw en is een prachtig voorbeeld van barokke architectuur in Málaga.
– Bijzonderheden: Het paleis heeft een mooie gevel met uitbundige versieringen en sculpturen. Het wordt gebruikt als de officiële residentie van de bisschop van Málaga.
– Locatie: Calle Santa María, 18, 29015 Málaga.

Obispado (Bisschoppelijk Paleis)

– Geschiedenis: Het Obispado, ofwel het bisschoppelijk paleis, dateert uit de 16e eeuw en heeft een indrukwekkende renaissancestijl.
– Bijzonderheden: Het paleis heeft prachtige binnenplaatsen en een rijke geschiedenis als een belangrijk religieus gebouw in de stad.
– Locatie: Calle Molina Lario, 1, 29015 Málaga.

Centro Pompidou Málaga

– Geschiedenis: Het Centre Pompidou Málaga is een satellietvestiging van het beroemde Centre Pompidou in Parijs. Het werd geopend in 2015 en is gevestigd in een modern glazen gebouw.
– Bijzonderheden: Het museum herbergt moderne en hedendaagse kunstwerken van kunstenaars uit de hele wereld en organiseert regelmatig tijdelijke tentoonstellingen en culturele evenementen.
– Locatie: Muelle 1, Puerto de Málaga, Pasaje Doctor Carrillo Casaux, s/n, 29016 Málaga.

Conclusie

De monumenten in Málaga weerspiegelen de rijke geschiedenis en culturele diversiteit van de stad. Van Moorse forten en Romeinse overblijfselen tot prachtige kerken en moderne kunstmusea, Málaga biedt een indrukwekkende verscheidenheid aan monumenten die zowel lokale bewoners als toeristen fascineren. Het verkennen van deze monumenten biedt een unieke kans om de rijke geschiedenis en cultuur van Málaga te ontdekken en te waarderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *