MalagaSpanjeNLMalaga 2020 303

10 dagtochten vanuit malaga

De omgeving van Malaga is Prachtig. Heb je langer de tijd, of wil je een dagje de stad uit? Dan heb ik 10 dagtochten vanuit Malaga voor je geselecteerd. Om je dagtocht goed voor te bereiden heb ik naast de informatie over de afstand vanuit Malaga, de mogelijkheden voor vervoer (auto of openbaar vervoer) en een schatting van de tijd die je aan de dagtocht kwijt kunt zijn op een rij gezet.

1. Dagtocht Malaga – Ronda

Deze schilderachtige stad, ongeveer 100 km van Malaga, staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en de indrukwekkende Puente Nuevo-brug die over een diepe kloof loopt.

– Afstand: Ongeveer 100 km van Malaga.
– Vervoer: Met de auto is het ongeveer 1,5 uur rijden vanuit Malaga. Er zijn ook treinen en bussen beschikbaar vanuit Malaga naar Ronda.
– Tijd: Een dagtocht naar Ronda duurt meestal 6 tot 8 uur, inclusief reistijd.

2. Dagtocht Malaga – Nerja en de Grot van Nerja:

Bezoek het charmante kustplaatsje Nerja en ontdek de beroemde Grot van Nerja, een indrukwekkend grottenstelsel met prachtige stalactieten en stalagmieten.

– Afstand: Ongeveer 60 km van Malaga.
– Vervoer: Met de auto is het ongeveer 1 uur rijden vanuit Malaga. Er zijn ook bussen beschikbaar vanuit Malaga naar Nerja.
– Tijd: Een dagtocht naar Nerja en de Grot van Nerja duurt meestal 4 tot 6 uur, inclusief reistijd.

3. Dagtocht Malaga – Marbella

Deze luxe badplaats aan de Costa del Sol staat bekend om zijn glamoureuze jachthaven, mooie stranden en levendige uitgaansgelegenheden.

– Afstand: Ongeveer 60 km van Malaga.
– Vervoer: Met de auto is het ongeveer 45 minuten rijden vanuit Malaga. Er zijn ook bussen beschikbaar vanuit Malaga naar Marbella.
– Tijd: Een dagtocht naar Marbella duurt meestal 4 tot 6 uur, inclusief reistijd.

4. Dagtocht Malaga – Mijas Pueblo

Dit pittoreske Andalusische dorpje, gelegen in de bergen boven Malaga, biedt smalle straatjes, witgekalkte huizen en een panoramisch uitzicht op de kust.

– Afstand: Ongeveer 30 km van Malaga.
– Vervoer: Met de auto is het ongeveer 30 minuten rijden vanuit Malaga. Er zijn ook bussen beschikbaar vanuit Malaga naar Mijas Pueblo.
– Tijd: Een dagtocht naar Mijas Pueblo duurt meestal 3 tot 4 uur, inclusief reistijd.

Dagtocht Malaga – Caminito del Rey:

Voor avontuurlijke reizigers is deze wandelroute langs de kloven van El Chorro een onvergetelijke ervaring met spectaculaire uitzichten.

– Afstand: Ongeveer 50 km van Malaga.
– Vervoer: Met de auto is het ongeveer 1 uur rijden vanuit Malaga. Er zijn ook bussen beschikbaar vanuit Malaga naar Caminito del Rey.
– Tijd: Een dagtocht naar Caminito del Rey duurt meestal 5 tot 7 uur, inclusief reistijd.

Dagtocht Malaga – Antequera

Een historische stad met megalithische overblijfselen en het prachtige Alcazaba-fort op de heuveltop.

– Afstand: Ongeveer 50 km van Malaga.
– Vervoer: Met de auto is het ongeveer 45 minuten rijden vanuit Malaga. Er zijn ook treinen beschikbaar vanuit Malaga naar Antequera.
– Tijd: Een dagtocht naar Antequera duurt meestal 4 tot 6 uur, inclusief reistijd.

Dagtocht Malaga – El Torcal de Antequera

Dit unieke natuurgebied staat bekend om zijn kalkstenen formaties en geërodeerde rotsen die zorgen voor een surrealistisch landschap.

– Afstand: Ongeveer 60 km van Malaga.
– Vervoer: Met de auto is het ongeveer 1 uur rijden vanuit Malaga. Er zijn geen directe openbaar vervoer mogelijkheden naar El Torcal de Antequera, dus een auto is aanbevolen.
– Tijd: Een dagtocht naar El Torcal de Antequera duurt meestal 4 tot 6 uur, inclusief reistijd.

Dagtocht Malaga – Sierra de las Nieves

Dit natuurpark biedt prachtige wandelroutes en een gevarieerd landschap, inclusief de beroemde Pico Torrecilla, de hoogste piek van de Sierra de las Nieves.

– Afstand: Ongeveer 70 km van Malaga.
– Vervoer: Met de auto is het ongeveer 1,5 uur rijden vanuit Malaga. Er zijn geen directe openbaar vervoer mogelijkheden naar Sierra de las Nieves, dus een auto is aanbevolen.
– Tijd: Een dagtocht naar Sierra de las Nieves duurt meestal 5 tot 7 uur, inclusief reistijd.

Dagtocht Malaga – Frigiliana

Een pittoresk wit dorpje met smalle geplaveide straatjes, bloemrijke patio’s en een charmante sfeer.

– Afstand: Ongeveer 60 km van Malaga.
– Vervoer: Met de auto is het ongeveer 1 uur rijden vanuit Malaga. Er zijn ook bussen beschikbaar vanuit Malaga naar Frigiliana.
– Tijd: Een dagtocht naar Frigiliana duurt meestal 4 tot 6 uur, inclusief reistijd.

Dagtocht Malaga – Grotten van Rincon de la Victoria

De laatste dagtocht vanuit Malaga is misschien niet zo bekend, dichtbij en een verborgen parel. Sterker nog, er zijn maar twee plaatsen ter wereld waar je dit kunt zien. Waarvan er een dus op nog geen 20km van Malaga ligt.

De Grotten van Rincon de la Victoria, ook wel bekend als de Cueva del Tesoro, zijn een populaire toeristische attractie in de buurt van Malaga. Hier is wat informatie over de afstand van Malaga naar Rincon de la Victoria, de mogelijkheden voor vervoer (auto of openbaar vervoer) en een schatting van de tijd die je aan de dagtocht kunt besteden:

  1. Afstand: De Grotten van Rincon de la Victoria liggen op ongeveer 20 km ten oosten van Malaga.
  2. Vervoer:
    • Auto: Met de auto is het ongeveer 30 minuten rijden vanuit het centrum van Malaga naar de Grotten van Rincon de la Victoria. Je kunt de snelweg A-7 (Autovía del Mediterráneo) nemen richting het oosten en afslaan bij Rincon de la Victoria.
    • Openbaar vervoer: Er zijn ook bussen beschikbaar vanuit Malaga naar Rincon de la Victoria. Je kunt de EMT-buslijn 160 nemen vanaf het stadscentrum van Malaga naar Rincon de la Victoria. De reistijd met de bus kan iets langer zijn dan met de auto.
  3. Tijd: Een dagtocht naar de Grotten van Rincon de la Victoria duurt meestal 3 tot 4 uur, inclusief reistijd en tijd om de grotten te verkennen.

De Grotten van Rincon de la Victoria zijn een van de slechts drie zeewatergrotten ter wereld, en ze bieden een unieke ervaring. Tijdens je bezoek kun je de prachtige stalactieten en stalagmieten bewonderen, evenals de ondergrondse kamers en gangen. Er zijn ook rondleidingen beschikbaar om meer te leren over de geschiedenis en geologie van de grotten.

Houd er rekening mee dat de vermelde tijden en afstanden kunnen variëren afhankelijk van de verkeersomstandigheden en de gekozen reisroute. Het is ook aan te raden om vooraf de openingstijden en toegangsvoorwaarden voor de bezienswaardigheden te controleren om je dagtocht goed te kunnen plannen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *