MalagaSpanjeNLMalaga 2020 238

Feestdagen Malaga Spanje

Feestdagen Malaga op een rij. Málaga is een stad die het hele jaar door veel feestdagen en activiteiten organiseert. Hier zijn enkele van de belangrijkste feestdagen en gebeurtenissen die doorgaans plaatsvinden in Málaga:

Semana Santa (Heilige Week)

Semana Santa is een van de belangrijkste religieuze evenementen in Málaga en vindt plaats in de week voor Pasen. Het is een tijd van religieuze processies, kleurrijke optochten en culturele festiviteiten.

Feria de Málaga

De Feria de Málaga is een van de grootste festivals in de stad en wordt meestal gehouden in augustus. Het is een week vol feest, flamenco, muziek, dans, attracties en traditionele Andalusische gerechten.

Día de la Constitución (Constitution Day)

Op 6 december wordt in Spanje de Día de la Constitución gevierd, ter herdenking van de goedkeuring van de Spaanse grondwet in 1978. Het is een nationale feestdag.

Día de la Hispanidad (Spaans Nationale Feestdag)

Op 12 oktober wordt in Spanje de Día de la Hispanidad gevierd, ook bekend als de Nationale Feestdag. Het herdenkt de aankomst van Christoffel Columbus in Amerika en wordt gekenmerkt door militaire parades en culturele evenementen.

Carnaval Malaga

Carnaval is een vrolijk en kleurrijk feest dat meestal in februari plaatsvindt. Het omvat carnavalsoptochten, kostuums, dans en muziek.

La Noche en Blanco

La Noche en Blanco is een jaarlijks evenement waarbij de culturele instellingen, kunstgalerijen, musea en theaters van de stad de hele nacht open blijven voor het publiek. Het biedt een scala aan culturele activiteiten, optredens en tentoonstellingen.

Festival de Cine de Málaga (Málaga Film Festival)

Het Málaga Film Festival is een jaarlijks filmfestival dat gewijd is aan Spaanse en Latijns-Amerikaanse cinema.

Fiesta de San Juan

Op 23 juni wordt de Fiesta de San Juan gevierd, een feest ter ere van San Juan (Sint Jan de Doper), waarbij mensen naar het strand gaan om vreugdevuren aan te steken en te genieten van een feestelijke sfeer.

Dit zijn slechts de bekendste van de feestdagen en activiteiten die in Málaga kunnen plaatsvinden. Aangezien evenementen en festivals kunnen variëren van jaar tot jaar, is het raadzaam om MalagaSpanje.nl regelmatig te raadplegen voor actuele informatie over feestdagen en activiteiten in Málaga tijdens uw bezoek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *