MalagaSpanjeNLMalaga 2020 607

Musea Malaga Spanje, Tips, Prijzen en Korting

Málaga is een stad met een rijke geschiedenis en een bloeiende kunstscene. Het heeft een aantal prachtige musea die een breed scala aan kunst en cultuur vertegenwoordigen. De prijzen voor de musea in Málaga kunnen variëren, afhankelijk van het museum, de leeftijd van de bezoeker en eventuele kortingen die worden aangeboden.

Museo Picasso Málaga

Dit museum is gewijd aan de beroemde Spaanse kunstenaar Pablo Picasso, die in Málaga is geboren. Het herbergt een indrukwekkende collectie van zijn kunstwerken, waaronder schilderijen, tekeningen, beeldhouwwerken en keramiek. Het museum is gevestigd in een prachtig historisch pand in het hart van de stad. De reguliere toegangsprijs voor het Picasso Museum is meestal rond de 8 tot 10 euro. Studenten en senioren kunnen vaak korting krijgen, en kinderen onder een bepaalde leeftijd mogen meestal gratis naar binnen.

Centro Pompidou Málaga

Dit museum is een satellietvestiging van het beroemde Centre Pompidou in Parijs. Het toont moderne en hedendaagse kunstwerken van kunstenaars uit de hele wereld. Het gebouw zelf is een opvallende kubus met een kleurrijke glazen gevel. De toegangsprijs voor het Centre Pompidou Málaga is meestal ongeveer 9 tot 10 euro. Net als bij andere musea zijn er meestal kortingen beschikbaar voor studenten en senioren.

Museo Carmen Thyssen Málaga

Dit museum is genoemd naar de Spaanse barones Carmen Thyssen-Bornemisza, die een indrukwekkende privécollectie van kunst uit de 19e en 20e eeuw bezit. Het museum biedt een overzicht van de Spaanse kunst uit die periode, met werken van onder andere Sorolla, Zuloaga, en Julio Romero de Torres. De reguliere toegangsprijs voor het Carmen Thyssen Museum ligt meestal tussen de 6 en 8 euro. Er zijn vaak speciale tarieven voor studenten en senioren, en kinderen mogen vaak gratis naar binnen.

Centro de Arte Contemporáneo (CAC) Malaga

Dit centrum voor hedendaagse kunst heeft een gevarieerde collectie van Spaanse en internationale kunstwerken uit de 20e en 21e eeuw. Het organiseert regelmatig tijdelijke tentoonstellingen en culturele evenementen. Het CAC is meestal gratis toegankelijk voor het publiek, wat het een geweldige optie maakt voor kunstliefhebbers met een beperkt budget.

Museo de Málaga

Dit museum is een combinatie van het Museo de Bellas Artes en het Museo Arqueológico, en het herbergt een uitgebreide collectie van zowel beeldende kunst als archeologische vondsten. Het biedt een fascinerende reis door de geschiedenis van Málaga en Andalusië. De toegangsprijs voor het Museo de Málaga is meestal rond de 1,50 tot 2,00 euro. Dit museum is vaak gratis toegankelijk voor EU-burgers en inwoners van Latijns-Amerika.

Museo del Vidrio y Cristal de Málaga

Dit museum is gewijd aan glas en kristal en herbergt een prachtige verzameling glaswerk, kristallen objecten en antieke spiegels. Het biedt inzicht in de ambachtelijke tradities van glasbewerking en -decoratie. De reguliere toegangsprijs voor het glas- en kristalmuseum ligt meestal rond de 6 euro.

Museo Interactivo de la Música Malaga

Dit interactieve muziekmuseum is perfect voor muziekliefhebbers van alle leeftijden. Het toont een breed scala aan muziekinstrumenten en biedt de mogelijkheid om zelf muziek te maken. De toegangsprijs voor het interactieve muziekmuseum is meestal rond de 4 tot 5 euro.

Museo Revello de Toro Malaga

Dit museum is gewijd aan de werken van de Spaanse schilder Félix Revello de Toro. Het bevat een verzameling realistische portretten en landschappen. De toegangsprijs voor het Revello de Toro Museum is meestal rond de 3 tot 4 euro.

De prijzen voor de musea in Málaga kunnen variëren, afhankelijk van het museum, de leeftijd van de bezoeker en eventuele kortingen die worden aangeboden. Houd er rekening mee dat de prijzen kunnen variëren en dat het raadzaam is om de officiële websites van de musea te raadplegen voor de meest actuele informatie over toegangsprijzen en eventuele kortingen. Bovendien bieden sommige musea gratis toegang op bepaalde dagen of tijdens speciale evenementen, dus het is de moeite waard om de mogelijkheden te onderzoeken om geld te besparen tijdens uw bezoek aan de musea in Málaga.

Of u nu geïnteresseerd bent in klassieke kunst, moderne kunst, geschiedenis, muziek of glaskunst, er is voor elk wat wils in deze levendige en cultureel rijke stad. Het bezoeken van deze musea biedt een geweldige kans om de kunst en cultuur van Málaga te ontdekken en te waarderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *