Malaga Spanje IMG 4775 scaled

Gibralfaro Kasteel Castillo de Gibralfaro

Het Castillo de Gibralfaro of Gibralfaro Kasteel is een middeleeuws kasteel dat boven op de heuvel Gibralfaro ligt, op een hoogte van 130 meter boven de stad Malaga. Het kasteel werd gebouwd in de 14e eeuw en diende oorspronkelijk als verdedigingswerk voor de stad.

Het kasteel is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Malaga en biedt een spectaculair uitzicht op de stad en de omgeving. Het kasteel is bereikbaar via een steile klim of via een shuttlebus die vanaf de voet van de heuvel vertrekt.

Binnen in het kasteel zijn er verschillende tentoonstellingen en musea die bezoekers kunnen verkennen, waaronder de geschiedenis van het kasteel en de regio, evenals archeologische vondsten en kunstwerken.

Een van de hoogtepunten van een bezoek aan het Castillo de Gibralfaro is het uitzicht vanaf de top van de heuvel. Bezoekers kunnen genieten van panoramische uitzichten over de stad Malaga, de kathedraal, de haven en de omliggende bergen.

Openingstijden Gibralfaro Kasteel Malaga

Gibralfaro Kasteel
Gibralfaro Kasteel

De openingstijden van Castillo de Gibralfaro in Málaga zijn als volgt:

Van 1 april tot 31 oktober:

Maandag tot en met zondag: 9:00 uur tot 20:00 uur

Van 1 november tot 31 maart:

Maandag tot en met zondag: 9:00 uur tot 18:00 uur

Let op: de openingstijden kunnen afwijken op feestdagen, dus het is altijd verstandig om de officiële website te raadplegen voor actuele informatie. Bovendien kunnen de openingstijden veranderen als gevolg van onderhoudswerkzaamheden of onvoorziene omstandigheden, dus het is altijd verstandig om vooraf te controleren voordat je naar het kasteel gaat.

Kaartjes voor Gibralfaro Kasteel

Kaartjes voor Castillo de Gibralfaro in Málaga kunnen ter plaatse worden gekocht bij de ingang van het kasteel of online via de officiële website. De prijs van de kaartjes is als volgt:

  • Normaal tarief: € 3,50
  • Gereduceerd tarief (voor kinderen van 6 tot 16 jaar, studenten tot 26 jaar en gepensioneerden): € 1,50
  • Gratis toegang voor kinderen jonger dan 6 jaar en gehandicapten.

Het is ook mogelijk om een gecombineerd kaartje te kopen voor Castillo de Gibralfaro en Alcazaba, een ander historisch fort in Málaga. Het gecombineerde kaartje kost € 5,50 voor volwassenen en € 2,75 voor gereduceerde tarieven.

Je kunt vooraf online kaartjes te kopen om lange rijen bij de ingang te vermijden, vooral tijdens het hoogseizoen. Let op: de kaartjes voor Castillo de Gibralfaro en Alcazaba zijn gescheiden en kunnen niet worden gebruikt op verschillende dagen.

Lift kasteel van Gibralfaro

Er is geen lift beschikbaar om naar het kasteel van Gibralfaro in Málaga te gaan. Het kasteel is gelegen op een heuvel en kan alleen te voet worden bereikt via een steile weg of een trap met 214 treden. Het is echter de moeite waard om de inspanning te leveren, want vanaf het kasteel heb je een prachtig uitzicht over de stad en de kustlijn. Voor mensen die moeite hebben met traplopen, is er wel een rustplaats halverwege de trap waar je kunt uitrusten. Ook is het mogelijk om met de auto of taxi naar de top van de heuvel te rijden, waar je kunt parkeren en het laatste stukje te voet aflegt.

Het Castillo de Gibralfaro is een populaire attractie en kan druk worden tijdens de piekuren, vooral in de zomermaanden. Het kasteel is geopend voor bezoekers van dinsdag tot en met zondag, en is gesloten op maandag. Het is een must-see attractie voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis en het erfgoed van Malaga en Andalusië.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *