Kerstverlichting Calle Larios Malaga

Jaarwisseling Oud en Nieuw in Malaga Spanje 2023

De jaarwisseling Oud en Nieuw in Malaga Spanje is een uniek moment. Tijdens deze bruisende en feestelijke avond wordt het oude jaar af te sluiten en het nieuwe jaar ingeluid.

De stad Malaga biedt tal van activiteiten en evenementen om deze speciale nacht te vieren. Om ervoor te zorgen dat je een onvergetelijke avond hebt, hebben we enkele top tips en lokale aanbevelingen voor je samengesteld om 2020 in echte Malaga-stijl te vieren. Het nachtleven van Malaga is levendig en bruisend, vooral tijdens Oud en Nieuw. Er zijn tal van clubs en bars waar je kunt dansen en feesten tot in de vroege uurtjes

Dineren op Oudejaarsavond in Malaga

Je eerste stap is het vinden van een locatie waar je jezelf kunt trakteren op het laatste avondmaal van het jaar. Controleer of je favoriete restaurant open is op 31 december (niet alle restaurants zijn dat) en vraag naar hun speciale menu voor die avond. Veel restaurants en bars in Malaga bieden speciale oudejaarsavondmaaltijden aan. Dit zijn vaak uitgebreide diners met traditionele Spaanse gerechten en champagne om middernacht te toosten.

Veel restaurants in Malaga bieden vaste menu’s voor oudejaarsavond aan, meestal bestaande uit meerdere gangen met wijn, en de prijs begint meestal bij €50 per persoon. Sommige restaurants hebben twee zittingen – een vroege (bijvoorbeeld om 19:30 uur) en een late (bijvoorbeeld om 21:30 uur). Het is echter bijna onmogelijk om op 31 december ergens te eten zonder van tevoren te reserveren, dus zorg ervoor dat je je tafel ruim van tevoren boekt.

Oudejaarsavond Calle Larios

Het centrale plein Calle Larios is de place to be tijdens Oud en Nieuw. Hier vind je een grote menigte verzameld om te genieten van livemuziek, dansoptredens en een spectaculaire vuurwerkshow om middernacht.

Vuurwerk in Malaga

Het vuurwerk in Malaga tijdens de overgang van oud naar nieuw is adembenemend. De kleurrijke explosies verlichten de nachtelijke hemel en zorgen voor een magische sfeer. Het is een traditie om het nieuwe jaar in te luiden met een knal, en het vuurwerk is een onvergetelijke ervaring. Familievuurwerk: Naast het grote openbare vuurwerk, is er vaak ook familievuurwerk dat mensen thuis afsteken om middernacht. Dit zorgt voor een kleurrijk schouwspel in de hele stad.

Jaarwisseling op het Strand van Malaga

Sommige mensen kiezen ervoor om Oud en Nieuw op het strand van Malaga door te brengen. Het is een informele en ontspannen manier om het nieuwe jaar te beginnen, en sommige strandclubs organiseren feesten met livemuziek.

Tradities tijdens de jaarwisseling in Malaga

Traditionele druiven: Een Spaanse traditie tijdens Oud en Nieuw is het eten van 12 druiven om middernacht, één bij elke klokslag van de klok. Dit brengt geluk voor elke maand van het nieuwe jaar. Je kunt de druiven kopen op straat of in supermarkten.

Feesten op oudejaarsavond in Malaga

Sommige van de grotere restaurants en hotels in Malaga bieden speciale oudejaarsarrangementen aan. Deze arrangementen omvatten meestal een volledige maaltijd met wijn, cava en druiven (zie hieronder) om middernacht, een feestpakket (cotillon), drankjes, dansen met een live DJ of band, en chocolade en churros aan het einde van de avond. De prijzen voor deze arrangementen beginnen meestal bij €130 per persoon. Als je wilt weten waar je oudejaarsavond in Malaga kunt doorbrengen, vraag dan ons personeel om aanbevelingen of bekijk onze blog voor suggesties.

Voor iedereen toegankelijke feesten: Op oudejaarsavond vinden er ook gratis festiviteiten plaats op het centrale Plaza de la Constitución, dat beschikt over een handige grote klok. Vanaf 22:00 uur is er livemuziek en na middernacht treedt er nog een paar uur een liveband op. Deelnemers krijgen een gratis feestpakket met een hoed, slingers en een masker, plus de onmisbare geluksdruiven. Net voor middernacht begint het officiële aftellen en zodra het nieuwe jaar is aangebroken, wordt er gedanst en feestgevierd. Dit is een gezinsvriendelijke gelegenheid en je zult mensen van alle leeftijden zien die de komst van het nieuwe jaar vieren. Houd er wel rekening mee dat drank niet is inbegrepen in het gratis pakket, dus je moet je eigen drank meenemen. Denk aan het milieu en gebruik herbruikbare glazen, en zorg ervoor dat je je flessen na afloop recycleert.

Tradities op oudejaarsavond

Video thumbnail: light show cathedral malaga
light show cathedral malaga

Malaga heeft enkele unieke tradities om het nieuwe jaar in te luiden. Een van de meest wijdverspreide Spaanse tradities is het eten van 12 druiven om middernacht, één voor elke klokslag van de klok. Elke druif symboliseert een maand van geluk en gezondheid, dus als je erin slaagt ze allemaal op te eten tegen de tijd dat de klok twaalf slaat, staat je een geweldig jaar te wachten. Het kan een uitdaging zijn, dus kies kleine druiven zonder pitten of koop voorgeschilde en ontpitte druiven in blik. En wat je ook doet, probeer niet te lachen terwijl je ze eet! Als je geen druiven lust, kun je ook olijven, rozijnen of ander gedroogd fruit proberen als alternatief.

Spanjaarden verwelkomen het nieuwe jaar met een toast met cava of cider. Cava is vergelijkbaar met champagne, maar wordt in Spanje gemaakt en is vaak lichter en bruisender. Als je de beste cava wilt, let dan op het label “método champenoise”, wat garandeert dat het een natuurlijke mousserende wijn is. Een andere traditie is om op oudejaarsavond nieuw rood ondergoed te dragen om het nieuwe jaar gelukkig en hartstochtelijk te beginnen.

Activiteiten op nieuwjaarsdag

Nadat je het oude jaar hebt afgesloten met festiviteiten, is het een goed idee om op nieuwjaarsdag vroeg op te staan en van wat beweging en frisse lucht in Malaga te genieten. De meeste bedrijven, waaronder die van ons, zijn gesloten op 1 januari, maar dat betekent niet dat je jezelf niet kunt trakteren op een mooie rit met een huurfiets. Zorg ervoor dat je een identiteitsbewijs met foto meeneemt en vraag bij je accommodatie of ze een veilige plek hebben om de fietsen ’s nachts op te bergen, want fietsen mogen niet op straat worden achtergelaten. Het is ook een goed idee om je huurfiets van tevoren te reserveren om teleurstelling te voorkomen.

Malaga heeft verschillende fietsroutes van gemakkelijk tot uitdagend, langs de kust en door de stad. Een van de beste routes loopt langs het oostelijke deel van de kust van Malaga tot aan de badplaats Chilches. Ons personeel kan je ook veel aanbevelingen geven over waar je kunt fietsen in Malaga.

Sommige lokale bewoners beginnen het nieuwe jaar met een duik in de Middellandse Zee, ’s ochtends vroeg. De zee is fris in januari, dus je zult er niet lang in liggen, maar je kunt jezelf in ieder geval afdrogen in de zon. Maak er een nieuwjaarsduathlon van door eerst naar het strand te fietsen voor een duik.

Video thumbnail: drone show port malaga
drone show port malaga

Driekoningen in Malaga

In veel landen betekent nieuwjaarsdag het einde van het feestseizoen, maar in Malaga is er nog een groot evenement om te vieren. Driekoningen, ook wel bekend als Día de Los Reyes, is een van de belangrijkste dagen op de stadskalender. Op deze dag geven de Spanjaarden traditioneel cadeautjes en ontvangen ze ze ook. De Drie Koningen – Balthasar, Melchior en Gaspar – reizen in de nacht van 5 januari per kameel om hun geschenken af te leveren, en de kinderen openen ze op 6 januari.

Parade in Malaga

Voordat ze hun bezoeken aan alle huizen in Malaga beginnen, komen de Drie Koningen aan in de stad, meestal per boot, in de vroege namiddag voordat ze naar hun verblijf in de Alcazaba gaan. Van daaruit nemen ze deel aan de Cabalgata de Reyes, de Drie Koningen Parade. Deze parade bestaat uit kleurrijke praalwagens met feestelijke of kinderthema’s, vergezeld door straatartiesten, artiesten en muziekkorpsen. Duizenden gezinnen verzamelen zich langs de route om de koningen te verwelkomen en proberen wat van het 18.700 kilo snoepgoed te bemachtigen dat van de praalwagens wordt gegooid. Denk eraan om een zakje mee te nemen om je buit te verzamelen! De Parade is een van de drukste evenementen in de stad, dus wees extra voorzichtig met je kinderen en je bezittingen.

Malaga is een geweldige plek om de feestdagen door te brengen, of je nu hier bent voor Kerstmis, Nieuwjaar en/of de Drie Koningen. We hopen dat deze informatie je helpt om je oudejaarsavond en nieuwjaarsdag in Malaga te plannen.

¡Felices Fiestas!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *