Malaga Spanje IMG 0322 scaled

Kathedraal van Malaga Catedral de la Encarnación de Málaga

De Catedral de la Encarnación de Málaga, ook wel bekend als de Kathedraal van Malaga, is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. De kathedraal is gebouwd in de 16e eeuw in Renaissance-stijl en heeft een imposante voorgevel die wordt gedomineerd door twee torens die 84 meter hoog zijn.

Kathedraal van Malaga
Kathedraal van Malaga

Binnen in de kathedraal zijn er verschillende kunstwerken en beelden te bewonderen, evenals prachtige glas-in-loodramen en fresco’s. Een van de hoogtepunten van een bezoek aan de kathedraal is het beklimmen van de torens, waar bezoekers kunnen genieten van een prachtig uitzicht over de stad.

Openingstijden van de Kathedraal van Malaga

De openingstijden van de Kathedraal van Malaga, Catedral de la Encarnación de Málaga zijn afhankelijk van het seizoen en kunnen variëren. Over het algemeen is de kathedraal geopend van maandag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot 18.00 uur en op zondag van 14.00 uur tot 18.00 uur. Er zijn echter uitzonderingen op deze tijden, vooral op feestdagen en tijdens speciale evenementen.

Het is daarom raadzaam om vooraf de officiële website van de kathedraal te raadplegen voor de meest recente openingstijden en eventuele tijdelijke sluitingen of beperkingen vanwege restauratie- of onderhoudswerkzaamheden.

Een ander opvallend kenmerk van de kathedraal is de kapel van Santa Barbara, die is versierd met een aantal prachtige barokke sculpturen. Er zijn ook verschillende andere kapellen en altaren binnenin de kathedraal die een bezoek waard zijn.

Kaartjes Kathedraal van Malaga

UJe kunt kaartjes voor de Kathedraal van Malaga, Catedral de la Encarnación de Málaga kopen bij de kathedraal zelf of online via de officiële website. De toegangsprijzen kunnen variëren, afhankelijk van het seizoen en de gekozen ticketopties.

Er zijn verschillende soorten kaartjes beschikbaar, waaronder:

  • Standaard toegangskaartjes voor de kathedraal.
  • Gecombineerde kaartjes waarmee u ook toegang heeft tot andere bezienswaardigheden in Málaga, zoals het Alcazaba-fort en het Romeins theater.
  • Rondleidingen met een professionele gids die u meer inzicht geven in de geschiedenis en architectuur van de kathedraal.

Het is aan te raden om vooraf online kaartjes te kopen om wachtrijen te vermijden en uw bezoek te plannen op basis van de beschikbare ticketopties.

Kledingvoorschrift Kathedraal van Malaga

Wanneer je de Kathedraal van Malaga, Catedral de la Encarnación de Málaga bezoekt, wordt van je verwacht dat je respectvol gekleed gaat, omdat het een religieus gebouw is. Het is aan te raden om gepaste kleding te dragen die je schouders en knieën bedekt. Het is niet toegestaan om korte broeken, tanktops, mouwloze shirts of andere onthullende kleding te dragen.

Als je niet correct gekleed bent, kan het zijn dat je de toegang tot de kathedraal wordt geweigerd. Het is dus verstandig om vooraf de kledingvoorschriften van de kathedraal te controleren en gepaste kleding te dragen tijdens je bezoek.

Tot slot

De kathedraal van Malaga is een populaire attractie en kan druk worden tijdens de piekuren, vooral in de zomermaanden. Het is geopend voor bezoekers van maandag tot en met zaterdag en gesloten op zondag en feestdagen. Het is een must-see attractie voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis en de architectuur van Malaga en Andalusië.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *